Medicul care are arsuri grave după ce a încercat să salveze pacienții din incendiul de la Piatra Neamț a fost trimis în Belgia

Ioan Cătălin Denciu, medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamț care este grav rănit după ce a încercat să salveze un pacient din incendiu, a fost transferat, duminică dimineață, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

Aeronava a decolat de la Baza 90 Transport Aerian (Otopeni), duminică dimineaţă, la ora 7,30.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, vor stabili conduita terapeutică şi de suport medical. Medicul rănit a fost adus la Bucureşti cu o aeronavă militară, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

„Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat pentru Mediafax directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

Din dorința lui de a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a mai adăugat managerul spitalului.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă nu mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here