Un site în limba română va avea accesul blocat total de autoritățile române pe motiv că a publicat în mod constant informații false cu scopul de a dezinforma și a induce panică.

Grupul de Comunicare Strategică a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz. Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica. Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, Grupul a propus eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro, potrivit căruia „coronavirusul este ucis de polidin”. „Decizia a fost luată pentru că reprezentanții site-ului bnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false”, se arată în același comunicat.

Reamintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, a solicitat pe 18 martie Autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) închiderea primului site care a publicat informații false în contextul crizei coronavirusului: este vorba despre stiridemoment.ro, care a publicat un articol cu titlul „Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl” pe data de 15 martie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here