Avioane de vânătoare israeliene au lovit mai multe poziţii ale Hezbollah în sudul Libanului în cursul nopţii

Sursa foto: X.com

Forţele aeriene israeliene au declarat duminica aceasta că au atacat din nou poziţii ale miliţiei pro-iraniene şiite Hezbollah în sudul Libanului în cursul unui raid în noaptea de sâmbătă spre duminică în care au fost implicate avioanele sale de vânătoare, informează DPA şi postul de televiziune israelian i24News, citate de Agerpres.

Au fost vizate o clădire folosită de gruparea şiită şi alte infrastructuri în Taybeh şi Rab al-Thalathine, potrivit armatei israeliene, fără a preciza dacă atacul a făcut morţi şi răniţi, în timp ce aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent.

De la începutul războiului în Fâşia Gaza în luna octombrie, ca represalii la atacul fără precedent în comunităţile din sudul teritoriului israelian, Israelul a fost angajat în tiruri zilnice cu Hezbollah în zona de frontieră cu Libanul.

Miliţia şiită libaneză a declarat că Israelul trebuie să pună capăt complet războiului în Gaza împotriva aliatului său, gruparea islamistă palestiniană Hamas, pentru a înceta să tragă asupra Israelului.

Intensitatea tirurilor de o parte şi de alta a frontierei a crescut recent în mod semnificativ, accentuând temerile că un posibil război deschis între Israel şi Liban ar putea escalada într-un conflict regional.

Teheranul a avertizat sâmbătă Israelul că „toţi membrii axei de rezistenţă”, care include Iranul şi aliaţii săi regionali, s-ar putea mobiliza dacă va lansa o ofensivă „la scară largă” împotriva Hezbollahului în Liban, potrivit AFP.

Misiunea Iranului de la sediul ONU din New York a indicat, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X, că Iranul consideră drept parte a „propagandei de război psihologic al regimului sionist intenţia sa de a ataca Libanul”.

Dar dacă „se va lansa într-o agresiune militară pe scară largă, un război de anihilare va urma”, ameninţă Teheranul în acest mesaj. „Toate opţiunile, inclusiv implicarea deplină a tuturor membrilor axei de rezistenţă, sunt pe masă”, mai avertizează mesajul.

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a declarat miercuri că Israelul nu doreşte război cu Hezbollah în Liban, dar a avertizat că ţara sa are „capacitatea de a readuce Libanul în ‘epoca de piatră'” în caz de conflict.

Statele Unite, ONU şi Franţa în special au avertizat împotriva unui război în Liban, notează AFP.

EFE: Israelul cere SUA să crească aprovizionarea cu muniţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here