Barna compară șansele Guvernului Cioloș cu spartanii: „Cei 300 nu aveau nicio şansă în faţa armatei lui Xerxes”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Viceprimarul interimar, Dan Barna, propus pentru Ministerul de Externe în Cabinetul Cioşoş, afirmă că Parlamentul poate finaliza foarte repede criza. Întrebat despre şansele USR de a trece Guvernul, Barna a afirmat: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio şansă în faţa armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare şi au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi şi să arate că se poate”. 

„Acest Parlament mâne poate să finalizeze criza”, a afirmat, luni seară, la B 1 TV, Dan Barna.

Întrebat despre şansele USR de a trece Guvernul Cioloş, Dan BArna a afirmat: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio şansă în faţa armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare şi au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi şi să arate că se poate. Dacă şi noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio şansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea şi caracterul de a înfrunta această criză”.

Vicepremierul interimar consideră că e nevoie de decizii ferme pentru a stopa pandemia.

„În România mor zilnic sute de oameni. E nevoie de un Guvern de comando, USR propune exact asta. Dacian Cioloş şi USR propun un Guvern de comando care-şi asumă această criză şi măsurile care trebuie luate. Ideea că se rezolvă de la sine…uite că nu se rezolvă (…) Astăzi trebuie luate nişte măsuri pentru ca în perioada următoare situaţia să se amelioreze. Altfel, ideea că se rezolvă doar cu cimitirul, este toxică şi criminală pentru România”, a mai declarat Barna.

Acesta a adăugat că ”scenariul cu Florin Ciţu premier susţinut de USR nu există”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here