Barna, despre alegeri anticipate: Noua conducere a PSD să înţeleagă că ambiguitatea nu serveşte nimănui

Inquam Photos / George Calin

Liderul USR, Dan Barna, face un apel, joi, la noua conducere a PSD să susţină ideea alegerilor anticipate, afirmând că „ambiguitatea nu serveşte nimănui”.

Barna a salutat şi ultimele declaraţii ale şefului statului referitoare la susţinerea alegerilor anticipate şi anunţă că Alianţa USR PLUS va participa după alegeri la orice formulă guvernamentală hotărâtă să facă reforme.

„Salut declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis privind nevoia de organizare a alegerilor anticipate. A fost o soluţie pe care Alianţa USR PLUS a propus-o încă din primăvară. În condiţiile în care avem un guvern minoritar, lipsit de sprijinul unei majorităţi reformiste, anticipatele sunt soluţia onestă. Înţeleg şi rezervele legate de un posibil refuz al PSD de a se ralia acestei soluţii. De aceea, fac un apel la noua conducere a PSD să înţeleagă că ambiguitatea nu serveşte nimănui. Îi invit şi pe ei să aibă curajul de a merge în faţa românilor pentru a le cere votul”, a scris, joi, pe Facebook, liderul USR, Dan Barna.

Acesta a anunţat că Alianţa USR PLUS va participa după alegeri la orice formulă guvernamentală „hotărâtă să facă reforme şi să întărească direcţia pro-occidentală fără rezerve a ţării”.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că ar fi foarte bine ca alegerile anticipate să aibă loc în primăvara anului viitor şi spune că nu se aşteaptă ca PSD să fie de acord cu acest scenariu, precizând că această iniţiativă va continua, indiferent dacă social-democraţii sunt sau nu de acord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here