Beatrice Rancea, șefa Operei Române din Iaşi, sub control judiciar

Foto: INQUAM/George Călin

Directoarea Operei Române din Iaşi, Beatrice Rancea, a fost pusă sub control judiciar de procurorii DIICOT în dosarul în care este acuzată că ar fi delapidat fonduri de la Opera Iaşi şi Opera Bucureşti, transmite News.ro.

Alte zece persoane au fost puseşi ele sub control judiciar în acelaşi dosar.

Audierile de la sediul DIICOT au avut loc pe tot parcursul nopţii de luni spre marţi, fiind interogate în total 14 persoane.

Mai multe percheziţii au avut loc luni la Opera Naţională din Iaşi, dar şi la locuinţele unor angajaţi. DIICOT a anunţat că este vizată o grupare specializată în fals şi delapidare, condusă de o persoană – manager al unor instituţii culturale din municipiile Iaşi şi Bucureşti, care ar fi obţinut sume mari de bani din bugetul instituţiilor de cultură, inclusiv din subvenţii de la Ministerul Culturii. Prejudiciul este estimat la 5 milioane de lei. Principala persoană vizată în anchetă este Beatrice Rancea.

Ministerul Culturii a transmis, luni, că va pune la dispoziţia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism toate documentele necesare şi că va coopera cu instituţiile de control ale statului şi va răspunde oricăror solicitări legale necesare pentru bunul mers al anchetei desfăşurate la Opera Naţională din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here