Autoritățile chineze au ordonat tuturor celor care se întorc în capitala Chinei să intre în carantină timp de 14 zile, în caz contrar, urmând să fie pedepsiți. Presa de stat descrie decizia ca pe o tentativă de a ține noul coronavirus sub control, conform BBC.

Locuitorii au de ales între auto-carantină, sau deplasarea spre locuri special amenajate în acest scop, după ce aceștia s-au întors din vacanțe.

Măsura a venit în condițiile în care Egiptul a confirmat primul caz de coronavirus din Africa. Peste 1.300 de persoane au murit din cauza virusului, care a avut originea în orașul Wuhan. Notificarea de vineri din partea grupului de lucru pentru prevenirea virusului de la Beijing, a fost emisă în timp ce rezidenții s-au întors de la petrecerea Anului Nou Lunar, din alte regiuni ale Chinei.

Trebuie menționat că în Beijing locuiesc peste 20 de milioane de oameni.

Doar în China, peste 63.000 de persoane au fost infectate cu virusul și 1.381 au murit.

În afara Chinei continentale, au fost înregistrate peste 500 de cazuri în 24 de țări și trei decese: unul în Hong Kong, Filipine și Japonia.

O misiune organizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în China va începe activitatea de investigare a focarelor în acest weekend, concentrându-se pe modul în care virusul – denumit oficial Covid-19 – se răspândește și severitatea acestuia, a spus directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Misiunea, inclusiv experții internaționali, vor analiza, de asemenea, cum și când peste 1.700 de lucrători din domeniul sănătății au contractat virusul.

Echipa este formată din 12 membri internaționali și cei 12 colegi chinezi ai acestora.

O atenție deosebită va fi acordată înțelegerii transmiterii virusului, gravității bolii și impactului măsurilor de răspuns în curs”, a spus dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului OMS pentru situații de urgență pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here