Bill Gates, previziuni îngrijorătoare despre coronavirus

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, a avertizat Bill Gates, spunând că ar putea exista încă o variantă care este „și mai transmisibilă și chiar mai fatală”. „Nici nu am văzut ce e mai rău”, a spus el într-un interviu, scrie Sky News.

Deși nu dorește să fie o „voce a nenorocirii”, riscul apariției unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”, a declarat cofondatorul și filantropul Microsoft pentru Financial Times.

„Suntem în continuare expuși riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi și mai transmisivă și chiar mai fatală”, a spus el, adăugând că sunt necesare urgent vaccinuri de lungă durată care să blocheze infecția.

Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a scris o carte intitulată ”Cum să previi următoarea pandemie”.

Pe măsură ce războiul din Ucraina domină agenda internațională, Gates a cerut liderilor mondiali să nu piardă din vedere criza de sănătate. El a cerut investiții mai mari pentru a preveni viitoarele pandemii. „Mi se pare nebunesc că am putea să nu privim această tragedie și să nu facem, în numele cetățenilor lumii, aceste investiții”, a spus Gates pentru Financial Times.

Bill Gates a spus că „suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”, a spus el, adăugând că „sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor”, transmite Sky News.

„Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent?”, a adăugat multimiliardarul.

Bill Gates a avertizat la o discuţie TED în 2015 despre ameninţarea unui super-virus ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni.

Se estimează că peste 6,2 milioane de oameni din întreaga lume au murit din cauza Covid-19 de la sfârșitul lunii ianuarie 2020, cu puțin timp înainte ca OMS să declare focarul drept urgență de sănătate publică de interes internațional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here