Bitcoin a scăzut sub 50.000 de dolari pe unitate, după declaraţiile lui Elon Musk şi Janet Yellen

Sursa: Pixabay

Bitcoin şi-a continuat, marţi, evoluţia descendentă începută în urma declaraţiilor făcute de miliardarul Elon Musk şi secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, coborând sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a coborât cu 11% în 24 de ore, coborând până la un minim al zilei de 45.041 dolari pe unitate, revenind ulterior până la 48.080 dolari pe unitate.

Şi alte criptomonede, cu o valoare mai mică, precum ether şi XRP, au avut o evoluţie negativă. Ether a scăzut cu 11%, la 1.573 dolari pe untiate, în timp ce XRP a coborât cu 17%, la circa 47 de cenţi pe unitate.

Yellen a declarat luni că bitcoin este ”o modalitate extrem de ineficientă de a efectua tranzacţii” şi a avertizat în privinţa utilizării sale în scop ilicit. Yellen a spus şi că bitcoin are un imact negativ asupra mediului.

Bitcoin a crescut cu peste 360% în ultimele 12 luni şi cu circa 60% de la începutul acestui an, iar fluctuaţiile de preţ de peste 10% nu sunt neobişnuite pe piaţa criptomonedelor.

Elon Musk a declarat weekendul trecut că preţul criptomonedelor, de tipul bitcoin şi ether, ”pare ridicat”.

Bitcoin a avansat duminică la peste 58.000 de dolari pe unitate, iar capitalizarea sa a depăşit 1.000 de miliarde de dolari, dar tendinţa ascendentă s-a inversat între timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here