Boris Johnson îi cere lui Emmanuel Macron să ia înapoi imigranții care ajung în Anglia

Sursa: Pixabay

Premierul britanic, Boris Johnson i-a cerut preşedintelui francez, Emmanuel Macron, să ia înapoi imigranţii care sosesc în Anglia din Franţa, la o zi după unui naufragiu în Canalul Mânecii, soldat cu moartea a 27 de persoane, notează AFP, preluată de Agerpres.

„Propun să punem în aplicare un acord bilateral de readmisie pentru a permite întoarcerea tuturor migranţilor ilegali care traversează Canalul Mânecii”, a detaliat liderul britanic într-o scrisoare adresată şefului statului francez, postată pe Twitter.

Reamintind că „UE a încheiat acorduri de readmisie cu ţări precum Belarus şi Federaţia Rusă”, Boris Johnson şi-a exprimat speranţa că „un astfel de acord poate fi încheiat rapid şi cu Regatul Unit”.

„Această măsură ar avea un efect imediat şi ar reduce considerabil – sau chiar opri – traversările, salvând vieţi lovind fundamental modelul economic al bandelor criminale”, a adăugat el.

Această declaraţie a fost făcută în contextul în care Londra şi Parisul au încercat până în prezent să reducă la tăcere dezacordurile şi să amelioreze coordonarea internaţională după naufragiul unei nave, miercuri, în Canalul Mânecii, ceea ce a dus la moartea a 27 de migranţi.

Accidentul este cea mai mare tragedie de la creşterea traversărilor migratorii peste Canalul Mânecii, în 2018, odată cu etanşeizarea accelerată a portului francez Calais şi a tunelului feroviar, folosite până atunci de migranţii care încercau să ajungă în Anglia.

Printre victime se numără 17 bărbaţi, şapte femei şi trei tineri, precum şi doi supravieţuitori, potrivit unei surse judiciare franceze.

Războiul lui Erdogan cu piețele ruinează economia turcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here