BRD şi şapte angajaţi din echipa Adelei Jansen, directorul executiv de resurse umane (HR), au depus autodenunţ la Parchet, informând procurorii că au oferit diverse cadouri unor funcţionari CNAS pentru a grăbi restituirea sumelor datorate de stat băncii în contul plăţii concediilor medicale ale angajaţilor, potrivit informaţiilor Profit.ro, scrie news.ro.

Pentru a grăbi recuperarea de la stat a banilor pe care CNAS îi datora băncii pentru concedii medicale,  Adela Jansen şi colegi din departamentul de HR au organizat oferirea, cu diverse ocazii, de cadouri unor funcţionari ai Casei, fapte pentru care s-au autodenunţat  la Parchet, ceea ce poate înlătura sau atenua răspunderea penală. Secretarul general al BRD, Flavia Popa a transmis pentru Profit.ro că Adela Jansen este încă director executiv de resurse umane.

Banca derulează verificări interne pentru situația Adelei Jansen și a colegilor din departamentul acesteia care s-au autodenunțat la Parchet.

Adela Jansen lucrează de 16 ani la BRD-Groupe Societe Generale, din care 11 a coordonat direcția de resurse umane, responsabilă pentru peste 6800 de angajați la nivelul anului trecut și un buget de personal de peste 700 milioane de lei. Anterior a ocupat funcția de secretar general al băncii. Este, totodată, și vice-preșdinte al Camerei Franceze de Comerț (CCIFER), instituție pe care o reprezintă, ca membru în consiliul director, și în Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR).

Jansen a asigurat în a doua jumătate a anului trecut coordonarea CDR, aceasta fiind ocupată prin rotație, din șase în șase luni, de reprezentanții organizațiilor membre: Romanian Business Leaders (RBL), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera Americană de Comerț în România, (AmCham), Camerai Franceză de Comerț (CCIFER), Camera Germană de Comerț (AHK), Confederația CONCORDIA, Consiliului Investitorilor Străini (FIC) și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNPIMMR).

În momentul de față, până la finele anului, coordonarea și secretariatul CDR sunt asigurate de AmCham. CDR este o inițiativă privată, apolitică, construită ca acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi, având drept scop consultarea cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here