Un nou bolnav de coronavirus. Numărul cazurilor urcă la 31. „Pacientul 30” a fost în contact cu fostul polițist care a mințit

Coronavirus Epidemie Otopeni Foto: INQUAM/George Călin

UPDATE ora 10.00: Încă un caz de COVID-19, de data aceasta în Iași. Este vorba de un bărbat care s-a întors din Veneția în țară pe 2 martie. Potrivit Grupului de Coordonare Strategică, acesta a prezentat simptome pe 4 martie, iar pe 10 martie a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din capitala Moldovei.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31-lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iași, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Veneția în 2.03, este la Spitalul de Boli Infecțioase”, a transmis Grupul de Coordonare Stretegică.


Un nou caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat, miercuri dimineaţă, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, din Capitală. Potrivit Ministerului Sănătății, persoana a intrat în contact cu pacientul care a fost internat în Spitalul ”Gerota”.

Cine este așadar fostul angajat al Ministerului de Interne, internat la spitalul Dimitrie Gerota din București?

Omul a mințit autoritățile și a îmbolnăvit încă trei persoane (fiul, nora gravidă și nepotul de trei ani)?

Potrivit Jurnalist.ro, numele “pacientului 17” este Nelu Lupu, comisar șef și fost adjunct al Poliției Capitalei. Acesta și-ar fi pierdut funcția în urma unui scandal legat de Adrian Sârbu.

În primăvara lui 2015, scrie Jurnalist.ro, o serie de imagini apărute în presă îl prezentau pe Adrian Sârbu mergând fără cătușe, cu un polițist după el, deși figura ca arestat preventiv. A urmat o anchetă a corpului de Control de la Interne, iar vinovați au fost găsiți polițiștii din escortă, dar și adjunctul Politiei Capitalei, Nelu Lupu. Detalii – AICI

Potrivit CV-ului său, a fost doctorand la Academia de Poliție Al. I. Cuza și un master în integrare europeană.

A condus Poliția Capitalei, din poziția de adjunct.

Ce alte funcții a mai deținut:

 • 2006 – 2010 – Şeful Poliţiei Sectorului 3
 • 2002 – 2006 – Şeful Poliţiei Sectorului 4
 • 2001 – 2002 – Adjunctul Şefului Poliţiei Sectorului 4
 • 1997 – 2001 – Şeful Secţiei 15 Poliţie
 • 1995 – 1997 – Şeful Serviciului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie
 • 1990 – 1995 – Şeful Biroului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie
 • CV-ul complet – AICI

Detalii despre ceilalți opt noi pacienți din București:

 1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
 2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
 4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
 6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
 7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
 8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here