Brexit scoate Bruxelles chiar și din varza de Bruxelles vândută în supermarketurile britanice

Varza de Bruxelles este o garnitură de bază pe masa de sărbători a britanicilor. Doar că, în climatul Brexit și a polarizării societății, Bruxelles a devenit un cuvânt urât, mai ales printre fanii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pe rafturile unor supermarketuri din țară au început să apară pungi cu varză de Bruxelles, dar pe care nu mai scrie Bruxelles. În schimb, legumele sunt vândute ca „varză de Yorkshire”, „varză de Lincolnshire” sau „varză scoțiană”.

Susținătorii rămânerii în UE s-au revoltat și au acuzat magazinele că vor să facă pe plac fanilor Brexit, în speranța că vor câștiga niște bani în plus. Unii au spus deja că nu vor mai cumpăra de la magazinele cu pricina și au atras atenția că Bruxelles-ul din varză nu are nicio treabă cu Uniunea Europeană.

Doar că adevărul este altul și nu are nicio treabă cu Brexit. „Mulți dintre clienții noștri sunt interesați să știe de unde provine mâncarea lor. Varza de Lincolshire este numită așa deoarece este produsă în Lincolnshire (comitat al Angliei, n.red.). Varza de Yorkshire este numită așa deoarece este produsă în Yorkshire. Mulți dintre clienții noștri vor să știe asta” a spus reprezentantul unui magazin, potrivit theneweuropean.co.uk.

În timpul războiului din Irak, americanii au redenumit cartofii prăjiți (French fries) în cartofii libertății (Freedom fries), deoarece Franța nu a vrut să susțină operațiunea militară împotriva lui Saddam Hussein.

Embed from Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here