Bucureștenii vor trebui să trăiască în frigul anilor 1980 iarna asta. Nicușor Dan: „Sunt două fenomene pe care vreau să le explic”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Primăria nu poate face decât unele reparaţii la ţevile de termoficare, în această iarnă, dar şi că în multe dintre cazuri, imediat după ce este finalizată lucrarea, țeava plesnește din nou. În aceste condiții, bucureștenii vor avea trei luni de iarnă, la fel ca ultimele două-trei săptămâni.

„Nu putem să facem mai mult decât am spus că vom face în campania electorală. Există un indicator şi acesta este câtă apă se pierde. Această cantitate de apă este de 3 ori mai mare decât acum 3 ani şi cu 50% mai mare decât acum un an. Asta este situaţia pe care am moştenit-o. Oricum, sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile. Acum s-a mai adăugat o chestiune, erau nişte lucrări care erau de cârpeală, care s-au făcut în fiecare an vara, şi care anul ăsta nu s-au făcut, este clar vina fostei administraţii. Nu mai spun că 4 ani nu s-au luat bani europeni şi nu s-au făcut lucrări temeinice”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, marţi seară.

Primarul Capitalei a adăugat că tot ce se poate face este informarea corectă a cetăţenilor şi a vorbit de problemele existente ale reţelei de termoficare.  

„Tot ce putem face este să acţionăm cât de repede se poate şi să informăm cetăţenii, în acest an. Avem un call center la care am detaşat nişte oameni din primărie. Se întâmplă să spunem oamneilor că avem o avarie care durează de dimineaţa până seara şi să constate că şi a doua zi e frig. Sunt două fenomene pe care vreau să le explic. Termoenergetica se duce şi cârpeşte, dă drumul şi imediat plesnește. Al doilea fenomen este că la schimbări bruşte de temperatură există o inerţie a sistemului care nu îşi permite să pompeze ca să evite avarii şi atunci există o inerţie şi durează 2-3 zile până când ajungi să ai căldură”, a mai declarat Nicuşor Dan. 

Întrebat ce urmează, în această iarnă, edilul a precizat că toată iarna va fi la fel ca în prezent, pentru bucureşteni, în ceea ce priveşte apa caldă şi căldura. 

„Urmează trei luni pentru bucureşteni cam cum au fost aceste ultime două-trei săptămâni, din păcate. Vineri noapte am avut o avarie majoră la Elcen, sper ca în seara asta să fim în parametri optimi, lucrul ăsta se întâmplă că, fiind aşa de multe găuri pe reţea, Elcen ca să lucreze trebuie să compenseze aproape ca şi un motor turat la maximum. O reparaţie durează 95% dintre ele durează mai puţin de 16 ore. Din păcate este fenomenul care l-am explicat, se sparge imediat după reparaţii”, a mai declarat Nicuşor Dan.

1 COMENTARIU

  1. In acest caz, se factureaza si se obliga la plata frigului pentru bucuresteni? Daca primarul stie si confirma public, falimentul alimentarii cu energie termica a bucurestenilor, sa gasesca si solutia legala pentru acoperirea acestui faliment! Ca in acest caz, nu turcul plateste…ci bucurestenii, si sunt obligati sa plateasca lunar, nu prin esalonare/scutire la plata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here