Cadavrul unei femei infectată cu noul coronavirus a zăcut 24 de ore în propriul apartament. Timp în care vecinii acuzau că locul se transformă într-un focar de infecție. Familia decedatei dă vina pe autorități, că nu i-a ajutat pentru a transporta corpul la cimitir în condiții de siguranță. Azi noapte vecinii au ieșit în stradă speriați că tot blocul va trebui să intre în carantină.

Femeia, în vârstă de 66 de ani, făcea dializă la o clinică privată unde au mai fost confirmate și au murit încă șapte persoane din cauza coronavirusului. A fost găsită moartă în apartamentul său din Giulești de femeia care o îngrijea. 

De aici a început chinul procedural: din cauză că fusese testată pozitiv pentru coronavirus, nu putea fi dusă la pompele funebre sau la capela unei biserici. Familia a sunat la 112, au venit cei de la Poliție și de la SMURD să confirme decesul, și au plecat. La 112, familia femeii decedate a fost sfătuită să sune la DSP, unde nu le-a răspuns nimeni la telefon. Cei de la Poliție au explicat că, nefiind oficial în evidențele lor ca persoană aflată în izolare, și pentru că nu prezintă urme de violență, nu pot încadra decesul la categoria „coronavirus”. Cei de la Ambulanță au spus că ei nu ridică cadavre. 

După 24 de ore de așteptare și insistențe la autorități, femeia a fost luată de reprezentanții unei firme de pompe funebre, echipați corespunzător pentru ridicarea celor decedați din cauza COVID-19. 

Femeia, cunoscută cu probleme renale și diabet locuia singură, iar cea care a găsit cadavrul vineri dimineață este îngrijitoarea. Fratele victimei dă vina, și el, pe autorități.

Vecinii se temeau că locul să nu se transforme într-un focar de infecție.

Femeia a fost testată pentru COVID-19 la Centrul de Dializă unde mergea de trei ori pe săptămână. Îngrijitoarea povestește că i-au fost făcute mai multe teste, iar în ziua în care a murit a aflat că a fost confirmată pozitiv.

După 24 de ore, cadavrul femeii a fost ridicat de o firmă de pompe funebre, iar apartamentul și blocul urmează să fie dezinfectate. Familia spune că, în afară unui echipaj de poliție, nu a fost nimeni la fața locului.

Poliția Română nu a verificat adresa decedatei pentru că ea nu figura că fiind izolată. Până la acest moment, Direcția de Sănătate Publică nu a putut fi contactată, pentru a lămuri situația, relatează Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here