Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Călin Popescu Tăriceanu, inculpat de DNA pentru luare de mită, susține că PNL și USR PLUS își vor împarți politic și funcțiile de judecători și procurori. „Procurorii și judecătorii vor fi 60% ai PNL, 30% ai USR și ce mai rămâne ia UDMR-ul! De ce? Pentru că pot!”, susține Tăriceanu. El cere revolte de stradă: „Încă nu au ocupat strada, dar dacă nu o să o facem noi rapid o să o ocupe tot ei și nouă nu ne vă rămâne decât să ne plângem de milă stând în case, unde ne vom uita 2 ore/zi la televizorul care va transmite marile realizări ale guvernării Iohannis!”.

Nici o zi fără o împărțire de ciolan între partidele coaliției de guvernare! Întrucât foamea e mare nu le mai ajung sutele de posturi de secretari de stat, miile de posturi de consilieri la cabinetele miniștrilor și adjuncților de miniștri, zecile de mii de posturi gras plătite din agenții și alte instituții guvernamentale, așa că au hotărât să politizeze și funcțiile de prefect și subprefect. Adică 120 de ‘lipitori de afișe’ (azi se numesc postaci pe Facebook, dar tot lipitori de afișe sunt) vor căpușa administrațiile locale.
Este doar o chestiune de timp până vor trece la totala împărțire a țării conform algoritmului de guvernare! Conducerile din Poliție vor căpăta culoare politică.

Procurorii și judecătorii vor fi 60% ai PNL, 30% ai USR și ce mai rămâne ia UDMR-ul! De ce? Pentru că pot! Pentru că nimeni nu le spune nimic! Pentru că au învățat de la bolșevici cum se încalecă un popor!

Da! Dacă o să tăcem o să ne ia totul! Așa cum ne-au luat dreptul la protest, la libera circulație, la cuvânt, la educație, la religie sau chiar la muncă! Nu vedeți că profitând de pandemie ne-au anulat drepturi pentru care zeci de mii de români și-au dat viața prin temnițele comuniste?

Încă nu au ocupat strada, dar dacă nu o să o facem noi rapid o să o ocupe tot ei și nouă nu ne va rămâne decât să ne plângem de milă stând în case, unde ne vom uita 2 ore/zi la televizorul care va transmite marile realizări ale guvernării Iohannis!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost pus săptămâna trecută sub inculpare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care este acuzat de luare de mită în valoare de 800.000 de dolari.

Procedural, procurorii anticorupție au ajuns în etapa în care fostul prim-ministru urmează să fie trimis în judecată.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Călin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru luare de mită.

Anchetatorii notează în ordonanță că, în cauza, există date și probe din care rezultă că Popescu-Tariceanu ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

Pe 13 ianuarie, Ministrul Justiției, Stelian Ion, a transmis procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală încuviințată de președintele Klaus Iohannis privind începerea urmăririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here