adrian streinu cercel
Foto: universul.net

Românii trebuie să ia în serios autoizolarea şi să stea cât mai mult în casă în următoarele 10 săptămâni, dacă nu vrem să ajungem în situaţia gravă a Italiei, a avertizat managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a precizat că un prim vârf al valului de coronavirus va lovi ţara noastră după Paşte. 

Profesorul Cercel ne îndeamnă insistent să nu ne mai vizităm părinţii şi bunicii timp de trei luni, pentru a-i proteja.

„Minimum şase săptămâni, opt săptămâni ar fi ok, 10 săptămâni ar fi ideal”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, la Antena 3.

Pentru ca pandemia să fie ţinută sub control, medicii spun însă că e nevoie de mai mult timp de stat în casă.

Totuşi, medicul arată că acest lucru nu înseamnă că nu ne mai îmbolnăvim, ci că reducem mult riscurile de contaminare.

Să nu ne imaginăm că în astea două luni de zile nu se va întâmpla absolut nimic, să nu ne imaginăm că nu se vor îmbolnăvi oameni, să nu ne imaginăm că nu vor fi urgenţe medico-chirurgicale, dar la momentul de faţă, noi trebuie să depăşim situaţia, să reducem activitatea în spitale tocmai pentru a face loc potenţialilor pacienţi care vor veni infectaţi cu noul coronavirus, în detrimentul altora care au nevoie de servicii medicale. E cazul celor cu diabet, pacienţi oncologici şi aşa mai departe, adică lucrurile sunt foarte complicate, nu sunt aşa de ici, de colo”, a atenţionat medicul Streinu-Cercel.

Medicul a recomandat persoanelor tinere să circule cât mai puțin și să nu intre în contact în această perioadă cu părinții, bunicii, pentru a nu exista posibilitatea de a le transmite virusul fiindcă cei în vârstă sunt cei mai afectați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here