Cazanciuc pune o bomboană pe coliva PSD Ilfov: „Dizolvarea e singura soluţie pentru revitalizarea organizaţiei”

Foto: INQUAM/George Calin

Robert Cazanciuc a declarat că organizaţia PSD Ilfov a ajuns foarte mică şi nu performează, fapt pentru care este necesară dizolvarea acesteia şi numirea unei conduceri interimare.

„PSD Ilfov, din păcate, a ajuns o organizaţie foarte mică, mult mai mică decât a fost de-a lungul timpului, mult mai mică decât are potenţial judeţul Ilfov pentru PSD şi atunci probabil este singura soluţie pentru a revitaliza organizaţia de Ilfov. Nu aş vrea să intru într-o speculaţie de legături sau nu cu lumea interlopă, cert este că organizaţia nu performează, despre asta este vorba, şi atunci când nu ai performanţă, probabil ceva în interior nu funcţionează cum trebuie, o dată, de două ori, de trei ori, pentru că nu este prima dată când în ultimul timp organizaţia de Ilfov nu are, din păcate, rezultate pentru noi”, a afirmat Robert Cazanciuc, înaintea CEX al PSD de joi, transmite News.ro.

Chestionat dacă ar trebuie să fie un Congres la începutul lunii august şi dacă ar fi o opţiune organizarea online a acestuia, Cazanciuc a răspuns: „Cu siguranţă trebuie un Congres cât se poate de repede, în condiţii sanitare care să permită organizarea lui. Poate să fie un mixt de un număr de oameni care pot să rămână într-o sală în siguranţă, cât va fi posibil. Probabil şi o formulă combinată de vot de la distanţă, în aşa fel încât să asigurăm o dezbatere reală, o participare cât mai largă a membrilor PSD, dar lumea să ştie că se află în siguranţă”.

Întrebat mai departe dacă e necesar un Congres înaintea depunerii moţiunii de cenzură la adresa Cabinetului Orban, social-democratul a precizat că: „E nevoie de un Congres pentru a stabiliza conducerea partidului şi de a aduna toate energiile în jurul echipei. Echipa trebuie să funcţioneze cu motoarele turate. Vedeţi foarte bine este nevoie de o opoziţie foarte fermă, e nevoie să dăm jos acest Guvern cât mai repede posibil şi pentru acest lucru e nevoie ca toate energiile să stea în spatele unei echipe”.

Preşedintele interimar al Senatului a mai explicat că nu s-a pus problema candidaturii lui Vasile Dâncu pentru poziţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, însă ar putea fi o soluţie bună.

„Din câte ştiu, nu s-a pus problema unei asemenea candidaturi până în momentul de faţă, dar domnul Dâncu poate fi o soluţie pentru Consiliul Naţional, cu siguranţă. Are expertiza necesară de strategii guvernamentale, a lucrat pe acest domeniu şi în public, şi în privat. Pentru partid poate fi un câştig”,a conchis Cazanciuc.

Comitetul Naţional Executiv al PSD s-a reunit joi pentru a valida candidaţii la alegerile locale, inclusiv cei pentru Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here