Starea de alertă, prelungită. Slujbele se vor putea ține în biserici. Reacție: BOR va respecta exemplar regulile

Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că în şedinţa CNSU a fost adoptată în unanimitate hotărârea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie.

Orban a precizat că vor putea fi oficiate slujbe în interiorul bisericilor. Patriarhia România şi-a exprimat marţi mulţumirea faţă de decizia Guvernului de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor şi a transmis că vor fi respectate „exemplar” regulile sanitare şi că este esenţial să recuperăm „constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale”, transmite News.ro.

”În plus faţă de decizia de vineri am luat deczia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Nu s-a permis însă oficierea de slujbe”, a precizat şeful Executivului.

El a explicat că propunerea formulată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) este aceea de a permite oficierea slujbelor şi în spaţii închise, şi în afara bisericilor.

”Bisericile fiind de mărimi variabile, va fi un număr redus de credincioşi care va putea participa. Aici vor trebuie stipulate foarte clar regulile – distanţă, purtarea măştii”, a declarat prim-ministrul.

Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți membri ai executivului la începutul şedinţei de guvern din 16 iunie

Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți membri ai executivului la începutul şedinţei de guvern din 16 iunie#LudovicOrban #Sedintadeguvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 16 iunie 2020

Orban a făcut şi precizări referitoare la reluare a activităţilor în ceea ce priveşte jocurile de noroc.

”A fost o adevărată campanie împotriva noastră. Jocurile de noroc nu sunt doar cele de pe slot machines – este Loteria, casele de pariuri. Ce nu înţeleg cei care ne critică ca să se afle în treabă este că măsurile pe care le-am luat au avut la bază evaluarea riscului epidemiologic”, a adăugat premierul.

Patriarhia România şi-a exprimat, marţi, mulţumirea faţă de decizia Guvernului de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor şi a transmis că vor fi respectate „exemplar” regulile sanitare şi că este esenţial să recuperăm „constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale”.

Într-un comunicat remis News.ro se arată: „Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens aşteptată şi integral justificată a autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare”.

„Ca şi până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară şi le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioşilor săi. Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale. Acest lucru ne priveşte pe fiecare în parte şi ne solicită responsabilitatea personală. Credinţa autentică civilizează, rodeşte atenţie morală, grijă şi respect faţă de celălalt. De aceea, credinţa  onorează în cel mai înalt grad. Ca şi respectarea ei”, au mai transmis reprezentanţii Patriarhiei.

viewscnt


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here