Cea mai puternică filială ALDE se dezice de Tăriceanu și susține „disidenții” pro-PSD

ALDE Prahova a anunțat că o va susține pe șefa organizației, Grațiela Gavrilescu, pentru un nou mandat de viceprim-ministru și ministru al mediului. De asemenea, liberal-democrații prahoveni sunt și de partea lui Teodor Meleșcanu, proaspăt ales președinte al Senatului.

ALDE Prahova, care se consideră cea mai puternică filială a partidului din țară, acuză că deciziile de excludere ale membrilor care acceptă funcții de la alte formațiuni politice încalcă statutul.

„Conform art. 19 lit. e, din Statutul ALDE, sancțiunea excluderii pentru membrii BPC și BPEx la propunerea Președintelui partidului se poate lua numai prin hotărârea Delegației Permanente Naționale. Rezultă, deci, foarte clar că Hotărârea din 03.09.2019 încalcă prevederile statutare” se arată într-un comunicat de presă.

Filiala rebelă a partidului lui Călin Popescu-Tăriceanu le cere Grațielei Gavrilescu și lui Teodor Meleșcanu „susțină continuarea proiectelor inițiate, împreună cu PSD, în cadrul guvernării, pentru atingerea țintelor asumate prin programul de guvernare.”

De asemenea, ALDE Prahova vrea organizarea unui congres al partidului după alegerile prezidențiale și cere sprijinul tuturor filialelor pentru acest demers.

Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis, miercuri seară, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi cere să nu îi numească pe noii miniștri propuși în locul celor demisionari ai ALDE. Fostul lider al Senatului precizează că cei trei nominalizați de premier nu mai sunt membri ai ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here