Cel puţin zece morţi şi patruzeci de răniţi, în atacul cu rachete ruseşti asupra unui centru comercial din Kremenciuk

  Cel puţin zece persoane au murit şi alte patruzeci au fost rănite în urma atacului cu rachete ruseşti asupra centrului commercial din Kremenciuk, a declarat Dmitro Lunin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava. În clădire se aflau peste o mie de oameni, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram, relatează CNN.

  Potrivit unui bilanţ anterior, inițial era vorba despre două decese şi alte douăzeci de persoane rănite, după cum a declarat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui, citat de News.ro.

  Din cele douăzeci de persoane rănite, nouă erau în stare gravă.
  ”Numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a adăugat liderul ucrainean.
  Pe contul de Telegram, alături de un videoclip, Zelenski a spus că centrul comercial ”nu prezintă niciun pericol pentru armata rusă. Fără valoare strategică. Reprezintă doar încercarea oamenilor de a trăi o viaţă normală”.
  ”Din neputinţă, Rusia continuă să vizeze oamenii obişnuiţi. Este zadarnic să ne aşteptăm să fie rezonabilă sau umană”, a subliniat şeful statului.
  Incendiul izbucnit nu a fost stins, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului, a mai spus el.

   

  Corespondentul pentru The Economist, Oliver Carroll, afirmă că la faţa locului au loc ”scene de groază” şi precizează că un bărbat care vorbea la telefon a spus că oamenii se află în clădire, iar pereţii încep să cadă.

   

   

   

   

  viewscnt

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here