Cele mai abundente ninsori din ultimele ierni la Brașov. Stratul de zăpadă atinge 60 de cm

Sursa: Pexels

Ultimele 24 de ore au adus la Brașov cele mai abundente ninsori din ultimele ierni, așa cum au informat cei din Primăria Brașov, subliniind că în Poiană stratul nou de zăpadă a ajuns la 60 de cm, iar în oraș sunt zone unde stratul de zăpadă este de 30 de cm.

„În Poiană a nins în continuu în ultimele 24 de ore, astfel că stratul nou de zăpadă a ajuns la peste 60 de cm, fiind, după unii rezidenți din Poiană, cea mai abundentă ninsoare din ultimii 10 ani. Și în Brașov a nins foarte mult, stratul de zăpadă ajungând, în anumite zone (ex. Răcădău), la peste 30 de cm. 

Din păcate, ninsorile abundente și zăpada umedă au creat și probleme, astfel încât Municipalitatea a fost nevoită să intervină în mai multe situații, când, din cauza zăpezii grele, 5 copaci s-au prăbușit pe domeniul public, pe străzile Nisipului de Sus, Calea București, drumul spre Poiana Brașov, Carpaților și pe b-dul Saturn. Din punct de vedre al deszăpezirii, din cauza ninsorii continue, în Poiana Brașov și pe drumul de Poiană s-a acționat non-stop cu 6 utilaje. Tot de ieri, 45 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului, astfel încât circulația, în această dimineață, se desfășoară, pe străzile principale și bulevarde, în condiții bune. În timpul nopții, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care, în cursul acestei dimineți, s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor”, au relatat reprezentanții Primăriei Brașov, potrivit MyTex.ro.

Meteorologii anunţă că, până joi dimineaţă, va ninge în zonele montane şi submontane, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania, unde se va depune un nou strat de zăpadă, consistent, fiind emis Cod galben.

Pentru altitudini mari, este în vigoare un Cod portocaliu de ninsori şi viscol, care va reduce vizibilitatea. Precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here