Cele mai mari rafinării de petrol din Texas au emis tone de emisii poluante din cauza frigului extrem

Sursa: Pixabay

Cele mai mari rafinării din Texas au emis săptămâna trecută tone de emisii poluante din cauza crizei provocate de temperaturile neobişnuit de scăzute, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Rafinăriile şi uzinele petrochimice de pe coasta Golfului Mexic au oprit producţia din cauza masei de aer arctic care s-a răspândit în regiunea neobişnuită cu temperaturile scăzute.

Frigul extrem, care a provocat moartea a cel puţin două duzini de oameni în Texas şi a lăsat fără energie electrică peste 4 milioane de persoane în perioada de vârf, a afectat şi generarea de gaze şi energie electrică, reucând livrările necesare pentru funcţionarea fabricilor.

Închiderile au făcut ca rafinăriile să emită gaze poluante, pentru a evita deteriorarea unităţilor de procesare. Aceste emisii au constat în fum care a întunecat cerul în estul Texasului pe o suprafaţă de kilometri întregi.

”Aceste emisii depăşesc cu mult emisiile obişnuite ale rafinăriilor”, a spus Jane Williams, preşedinta National Clean Air Team a Sierra Club.

În opinia ei, autorităţile de reglementare trebuie să schimbe politice care permit ”fără penalizare aceste emisisii masive”.

Emisiile au inclus benzen, monoxid de carbon, sulfat de hidrogen şi dioxid de sulf, potrivit datelor preliminare ale Comisiei pentru Calitatea Aerului din Texas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here