Cine este femeia de lângă Gelu Voican Voiculescu: corespondenta Sputnik Moldova, organul de propagandă al Kremlinului

Incidentul de sâmbătă, de la Troița din Piața Universității, în urma căruia Gelu Voican Voiculescu s-a ales cu capul spart, în urma unei lovituri cu cârja aplicată de unul dintre protestatarii nemulțumiți de prezența sa la manifestările de comemorare a victimelor Revoluției, a adus-o în atenția presei pe Georgia Arsene. Ea este noua soție a lui Gelu Voican Voiculescu.

Relația acesteia cu complicele lui Ion Iliescu în preluarea puterii de la Ceaușescu nu este un detaliu monden. Are relevanță și pentru a înțelege cât de mult valorează declarațiile lui Gelu Voican Voiculescu, date în utlimii 30 de ani, că Rusia nu a avut niciun rol în evenimentele din decembrie 1989.

Și asta pentru că Georgiana Arsene, mai tânără decât Voican Voiculescu cu aproape 50 de ani, este corespondenta siteului Sputnik Moldova, organul de propagandă în limba română a regimului de la Kremlin. Arsene ține să-și etaleze loialitate față de angajatorul său ori de câte ori are ocazia, prin numeroase articole elogioase la adresa lui Putin, a cărui fotografie o ține pe post de icoană, în locul pozei de profil de pe pagina sa de Facebook.

Laurențiu Mihu a scris în urmă cu o săptămână despre prestația Georgianei Arsene la o conferință de presă organizată de ambasada Rusiei, care poate servi drept studiu de caz pentru modul în care aparatul propagandistic al Moscovei fabrică știri false despre România.

Iată paragraful dedicat Georgianei Arsene:

”Are o idilă cu Gelu Voican-Voiculescu și încearcă să desfășoare o activitate intensă în mediul online românesc. Întreține bloguri, grupuri și pagini de Facebook care promovează agresiv Rusia, dar și pe liderul acesteia, Vladimir Putin.

Mai jos, întrebările „curajoase” adresate de Georgiana Arsene celor patru deputați din Duma de Stat a Rusiei.

  • Am trei întrebări. Prima: Fostul prim-ministru Adrian Năstase sublinia, în deschiderea lucrării „140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Rusia și România, album de documente diplomatice și foto”, faptul că ne aflăm într-un moment în care…(întreruptă de translator – n.r.) Care este în opinia dumneavoastră starea dialogului româno-rus la ora actuală?
  • În ciuda semnării Tratatului privind relațiile de cooperare dintre Moscova și București cu un an înainte de aderarea României la NATO, numeroase domenii reciproc avantajoase pentru astfel de domenii de cooperare au fost înghețate și în majoritatea cazurilor nu din vina Federației Ruse. Vă rog să ne spuneți, pentru o mai bună înțelegere a situației, care sunt principalele domenii în care România și Rusia ar putea coopera acum și cu sau dacă vedeți realizabil acest lucru în viitorul apropiat.
  • Și ultima întrebare: Având în vedere tradițiile de prietenie și dialog dintre țările noastre, cum vedeți o însănătoșire a relațiilor ruso-române pe baza pragmatismului și avantajului reciproc? Cum vedeți o colaborare pe domeniul învățământului între România și Rusia?”

4 COMENTARII

  1. Eu credeam că e bodyguardul lui… Dar el câți ani are ,că nici ea nu pare a avea 25?! Oricum, ” eroul” cu capul spart! După cum a a văzut puțin îi pasă!!!

  2. Daca Sputnik Moldova este organul de propagandă în limba română a regimului de la Kremlin voi ce sunteti ? Universul , organul de propaganda si spalat pe picioare si pe dinti a regimului de la Washington . Huooo ! Lingailor de bocanci americani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here