Ciolacu spune că Streinu-Cercel a fost executat politic. „Specialiştii nu pot fi controlaţi. Şi, de aceea, trebuie înlocuiţi cu politruci”

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că Adrian Streinu Cercel a fost demis nu pentru că i s-ar reproşa ceva în activitatea sa de specialist, ci pentru că, în urmă cu trei luni, atunci când toată lumea „era speriată de ce urma să vină”, a propus un plan de măsuri, „un plan care nu s-a aplicat vreodată, deci fără urmări”.

„Politrucii PNL nu suportă specialiştii care spun adevărul. De asta a fost demis profesorul Streinu-Cercel. Citeam mai devreme în presă că Statul New York şi Austria au finalizat deja testarea prin sondaj a populaţiei. Au date exacte acum şi ştiu cum să planifice reîntoarcerea la activitate şi relansarea economiei. La noi, profesorul Streinu-Cercel – cel care a propus testarea prin sondaj, tocmai a fost demis. Nu pentru că i s-ar reproşa ceva în activitatea sa de specialist. Ci pentru că, în urmă cu trei luni, atunci când toată lumea – mai puţin preşedintele Iohannis şi PNL – era speriată de ce urma să vină, Streinu-Cercel a propus un plan de măsuri, un plan ce nu s-a aplicat vreodată, deci fără urmări. Mai mult, inclusiv public, i s-a reproşat delictul de opinie, deoarece acelaşi profesor Streinu-Cercel a avut curajul să le-o spună verde în faţă că în România nu se testează. Nu pentru că nu am avea capacitate, ci pentru că Guvernul nu vrea. De asta l-au şi înlocuit cu o persoană care a spus că statul român testează şi aşa prea mult”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că „mistificarea de la cel mai înalt nivel o cred doar cei care au făcut-o” şi a afirmat că oamenii au văzut că, „în România normală condusă de liberali, specialiştii încurcă”.

„Pentru că specialiştii nu fac jocul unui guvern de paie, incompetent şi de rea-credinţă, pentru că specialiştii au curajul să spună adevărul, pentru că specialiştii nu pot fi controlaţi. Şi, de aceea, trebuie înlocuiţi cu politruci”, a menţionat Ciolacu.

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID 19, a informat joi Ministerul Sănătăţii.

„Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID 19 prin introducerea mai multor specialişti în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum şi înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcţia de preşedinte al acestei comisii”, a anunţat MS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here