Ciolacu susține că ar fi o „crimă” dacă Iohannis nu va numi un premier PSD. „PSD este singurul partid care îi poate apăra pe români!”

Foto: Inquam Photos / George Calin

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, într-un interviu pentru Mediafax, că ar fi „o crimă” dacă Iohannis nu va nominaliza un premier de la PSD după alegeri. Ciolacu susține că PSD va câștiga alegerile.

„Da, sunt convins ca PSD va câștiga aceste alegeri! În ultimul an, am reconstruit partidul din temelii. Am adus alături de noi cei mai apreciați profesioniști din țară, în special pe domeniul sănătății publice. Îi avem alături de noi pe doctorul Alexandru Rafila și pe doctorul Adrian Streinu-Cercel. Am aplicat criteriile de integritate, suntem singurul partid care nu avem pe liste nici măcar persoane trimise în judecată. PNL are listele pline de persoane condamnate deja. În același timp, PSD este singurul partid care are un plan coerent si realist atât pentru a opri pandemia, cat si pentru a ieși din criza economică. De aceea, sunt convins că românii ne vor acorda încrederea lor și vom fi pe primul loc”, a declarat Ciolacu pentru Mediafax.

„PSD va ieși pe primul loc. Iar asta va da peste cap toate jocurile politice ale lui Iohannis. Cum va explica romanilor că, deși au votat PSD, el vrea din nou același guvern sancționat prin vot? Sau chiar unul mai rău, fiind vorba – cum spus acum – de alianța cu USR.

PSD este singurul partid care se poate opune – si am demonstrat asta – dezastrului produs de ei. PSD este singurul care îi poate apăra pe români!”, a reiterat seful PSD.

Întrebat dacă PSD îl va suspenda pe Iohannis în cazul in care președintele va trimite PSD în Opoziție, Ciolacu a răspuns ca ar fi „o crimă” așa ceva.

„Președintele a tăcut 6 ani de zile. Așa va face si după campanie. Avem deja o criză sanitară majoră. Avem deja o criză economică. Nu cred că președintele își va permite să arunce țara și într-o instabilitate politică. Ar fi o crimă dacă ar face acest lucru în situația în care ne aflăm”, a spus Ciolacu.

2 COMENTARII

  1. Legea este foarte clara . In cazul in care nici o formatiune politica nu are o majoritate de 50% plus unu presedintele este cel care desemneza un premier numit desemnat de la un partid ce aduna in jurul lui o majoritate , in cazul nostru PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here