Cioloş: Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al lui Viktor Orban. Nu înseamnă ”pedepsirea” Ungariei

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al lui Viktor Orban, anunţă într-un mesaj pe Twitter europarlamentarul Dacian Cioloş, precizând că acest fapt nu înseamnă ”pedepsirea” Ungariei, transmite News.ro.

El precizează că Grupul Renew Europe din Parlamentul European, grup al cărui lider este, a cerut încă de săptămâna trecută suspendarea procedurii de aprobare a Planului de Redresare al Ungariei, pentru că nu există garanţii că banii vor ajunge la ungurii cinstiţi şi care merită, şi nu la apropiaţii premierulului Viktor Orban.

El precizează că suspendarea aprobării Planului de redresare ungar nu înseamnă ”pedepsirea” Ungariei, ci a nu sponsoriza cleptocraţia lui Viktor Orban.

”Într-un Eurobarometru din iunie 2020, 87% dintre cetăţenii ungari chestionaţi au descris corupţia din Ungaria ca fiind larg răspândită. Ei merită banii pentru redresare, nu ginerele lui Orban”, afirmă Cioloş.

Corupţia  în Ungaria lui Orban este sistemică, iar regimul său nu recunoaşte juridicţia Parchetului European, continuă Dacian Cioloş.

”Garanţia că banii contribuabililor europeni nu ajung în buzunarul greşit trebuie să existe înainte ca planul de 7,2 milliarde să fie aprobat”, subliniază europarlamentarul român.

Criza datoriilor de stagflaţie, care se conturează

1 COMENTARIU

  1. Este din ce in ce mai evident ca banii Europei nu vor mai fi dati neconditionat nimanui . Controlul cheltuirii banilor , oferirea acestora etapizat pe masura ce proiectele , aprobate, prind viata este obligatorie . Accesul la fonduri va fi restrictionat catre firmele ce nu prezinta garantii sau care au fost parte a unor proceduri judiciare de control fiscal si unde sau constatat nereguli grave .Accesul structurilor europene de control trebuie respectat cum trebuie respectate dealtfel si toate procedurile deja aprobate de cei 26 .Banii nu mai pot ajunge la favoritii politici .Asadar ce rost mai are ca marii intreprinzatori si politicienii din partidul de guvernamint sa il sustina pe actualul lor sef .Seful nu mai poate favoriza pe nimeni .De aici necazul unora ce se vedeau conducatori pe viata .Alegerile din primvara anului viitor vor consemna aparitia unei noi puteri in in Ungaria .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here