Premierul Mario Draghi anunță că Italia va avea propriul pașaport de vaccinare și invită turiștii să-și facă rezervări pentru vacanță

Sursa: Facebook

Premierul italian Mario Draghi a îndemnat toţi străinii să îşi rezerve vacanţele de vară în Italia întrucât ţara va avea propriul paşaport verde, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Mario Draghi, prim-ministrul Italiei, i-a îndemnat marţi pe cei din străinătate să îşi rezerve vacanţele de vară în Italia. Acesta a menţionat ţara va avea propriul paşaport verde de vaccinare şi va fi gata la mijlocul lunii mai, mai devreme decât restul Europei.

Prim-ministrul a spus că Uniunea Europeană va introduce un paşaport verde până la mijlocul lunii iunie. Acesta va facilita călătoriile internaţionale pentru cei care au fost vaccinaţi, sunt negativi în urma testul RT PCR sau ar putea dovedi că s-au recuperat recent din COVID-19.

El a spus însă că Italia, care generează aproximativ 13% din producţia sa economică din turism, va avea propriul paşaport verde gata până la jumătatea acestei luni.

La mijlocul lunii mai turiştii pot avea permisul italian, aşa că a sosit momentul să vă rezervaţi vacanţele în Italia”, a adăugat premierul.

Călătoriile între regiunile italiene au fost strict restricţionate pentru o mare parte a anului pentru a combate virusul. Dar, cu numărul de cazuri în scădere, guvernul speră să atragă turişti în această vară cu aşa-numitele paşapoarte de vaccin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here