Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu: „O avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Dacian Cioloş a afirmat că Anca Dragu a fost revocată din funcţia de preşedinte al Senatului de către alianţa PNL-PSD-UDMR pentru a îi găsi o consolare lui Florin Cîţu. Liderul USR a adăugat că această acţiune nu doar că forţează Constituţia, dar este şi o avanpremieră la felul în care va acţiona noua majoritate parlamentară şi anume „în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”.

„Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR,  monstruoasa alianţă PNL – PSD – UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”, a scris Dacian Cioloş, marţi pe Facebook.
El a mai spus că modul brutal în care a fost înlăturată Dragu de la şefia Senatului se va întoarce împotriva politicienilor din noua alianţă de guvernare.
„Îi mulţumesc Ancăi Dragu pentru modul impecabil cu care a onorat poziţia de preşedintă a Senatului. Acest mod brutal prin care a fost îndepărtată azi, fără motive temeinice şi fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acţionează fără scrupule sub deviza «pentru că putem»”, a conchis preşedintele USR.
Florin Cîţu a fost ales preşedinte al Senatului. El a candidat împotriva Ancăi Dragu, revocată marţi din funcţie şi care a candidat penturu un nou mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here