Cioloș îi cere lui Iohannis un nou pact pentru educație. Vrea același ministru timp de 5 ani

dacian ciolos intr-o declaratie de presa cu drapelul romaniei si al ue in spate

Dacian Cioloș a lansat o nouă critică la adresa guvernului PNL, din perspectiva educației. Dar, de data aceasta, ținta nu a fost doar ministrul Monica Anisie, ci și președintele Klaus Iohannis. Liderul PLUS atacat pactul pentru educație al liderului de la Cotroceni.

„Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora. Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanță în economia reală.” a scris Cioloș pe Facebook.

Liderul RENEW și-a exprimat mai multe rezerve față de planul „România Educată” al lui Klaus Iohannis.

„Președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice.” a mai scris Cioloș.

Dacian Cioloș a fost primul dintre liderii USR-PLUS care au atacat guvernul PNL. El a criticat-o pe Monica Anisie pentru modul în care a reacționat la adresa rezultatelor testelor PISA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here