Cioloş, în cazul amenințării Maiei Morgenstern: Instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că mesajul cu ameninţări incalificabile antisemite adresat actriţei Maia Morgenstern nu poate rămâne fără consecinţe penale pentru autori. ”Instituţiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgenţă”, a transmis europarlamentarul, transmite News.ro.

”Mesajul cu ameninţări incalificabile antisemite adresat marii noastre actriţe Maia Morgenstern şi Teatrului Evreiesc de Stat nu poate rămâne fără consecinţe penale asupra autorului sau autorilor. Sunt şocat de violenţa de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranţa etnico-religioasă şi rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam că am învăţat cu toţii lecţiile istoriei şi că acesta este un capitol încheiat”, a transmis Dacian Cioloş, într-o postare pe Facebook.

Liderul PLUS consider că ”instituţiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgenţă, să identifice şi investigheze aceste ameninţări de neconceput”.

”Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc şi de toţi cei care s-au simţit ameninţaţi de această manifestare reprobabilă”, a mai transmis Cioloş.

Un mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi este semnat ”din partea partidului AUR”.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) reclamă, sâmbătă seară, ”înscenări mizerabile” în numele formaţiunii şi transmite întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern.

”Suntem consternaţi în faţa acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă”, a transmis formaţiunea, apreciind că este vorba despre ”o provocare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here