Cîţu: Am avut o discuţie cu Kelemen Hunor şi Dan Barna. Dacă se menține tendinţa descendentă de infectări, putem redeschide şcolile din 8 februarie

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Florin Cîţu a declarat că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile pot fi redeschise pe 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al infectărilor cu SARS-CoV-2, transmite News.ro.

Şeful Executivului a atras atenţia că trebuie respectate în continuare regulile pentru a reduce efectele pandemiei.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri dacă a discutat cu liderul UDMR Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat că opinia reprezentanţilor formaţunii este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. El a menţionat că Uniunea încearcă să „impună” această opinie şi partenerilor de guvernare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare normal, uite de exemplu în miercurea ciuc nu mai sunt cazuri din noiembrie!!…primarul vrea să deschidă școlile dar centralismul democrat, adică de la bucurești nu-l lasă!!..și astfel de cazuri sunt peste tot în țară…
    Bă, dacă noi o să dispărem că nație uite din cauza centralismului democrat făcut de către comuniști, luat de iliescu, constantinescu, băsescu și culmea continuând cu Iohannis!!!…dacă va mai merge așa vreo 10 ani uitați de românia!!..va fi istorie, noi nu scăpăm de metehnele comuniste nici la 31ani de la revolta din ’89!!..cred ca suntem singura tara din ue care acest sistem nenorocit de conducere…totul la centru!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here