Membru al echipei OMS: Guvernul chinez a refuzat să ofere datele neprelucrate despre primele cazuri

Sursa: Twitter

Un membru al echipei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a investigat în China originea SARS-CoV-2 a declarat, sâmbătă, pentru Reuters, că guvernul de la Beijing a refuzat să ofere datele neprelucrate despre primele cazuri de Covid-19, transmite News.ro.

Dominic Dwyer, expert australian în boli infecţioase, a spus că echipa OMS a cerut datele neprelucrate în cazul a 174 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 pe care autorităţile chineze i-au identificat în faza incipientă a epidemiei din Wuhan, în decembrie 2019, precum şi legat de alte cazuri, însă tot ce a primit a fost un rezumat.

Aceste date, potrivit lui, ar avea, în mod normal, caracter anonim, dar conţin detalii precum ce întrebări au fost adresate pacienţilor, răspunsurile lor şi cum au fost acestea din urmă analizate. 

„Acesta este un procedeu standard pentru investigaţia unei epidemii”, a declarat Dwyer, aflat la Sydney încă în carantină.

El a menţionat că obţinerea accesului la date neprelucrate era importantă în special pentru că doar jumătate dintre cei 174 de pacienţi au fost expuşi la piaţa Huanan, centru din Wuhan unde a fost iniţial descoperit noul coronavirus şi care este închis în prezent.

„Din acest motiv am continuat să cerem asta. De ce nu se întâmplă nu pot comenta. Fie e ceva politic, fie e vorba de timp sau e dificil… Dacă există alte motive pentru care aceste informaţii nu sunt disponibile nu ştiu. Se pot face doar speculaţii”, a adăugat expertul.

Săptămâna aceasta, echipa internaţională a OMS care a efectuat ancheta în Wuhan timp de patru săptămâni a transmis că animalul aflat la originea noului coronavirus „nu a fost identificat încă” şi că nu a găsit indicii cu privire la prezenţa SARS-CoV-2 în oraş înainte de decembrie 2019.

Un rezumat al anchetei va fi disponibil cel mai devreme săptămâna viitoare, a anunţat vineri OMS.

1 COMENTARIU

  1. Era normal să se întâmple așa, credea cineva ca banditul din fruntea statului cooperează?…asa va trebuie să-l mai pupati în cur pe acest criminal..ar trebui declarat criminal internațional și judecat la fel ca naziștii….condamnat și executat în public să fie învățătura pentru toti banditii din lume ca nu pot face ce vor ei cu viitorul planetei….
    Afara cu chinezii din țară!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here