Criza de muncitori din Germania sfidează coronavirusul. Români, duși cu o cursă charter la sparanghel

Sursa: Pexels

O cursă charter plină cu suceveni care pleacă la cules sparanghel în Germania a decolat astăzi de la Suceava, de pe Aeroportul “Ştefan cel Mare”, relatează Monitorul de Suceava, care citează Deutsche Welle. Cele două surse subliniază că angajatorul german le-a pus la dispoziție oamenilor, majoritatea din judeţul Suceava, un zbor charter pentru a ajunge astăzi în Germania.

Avionul plin cu aproximativ 145 de persoane va ateriza pe aeroportul din Honovra. Directorul Aeroportului Suceava nu a dorit să facă nici o referire la acest zbor, el spunând doar că are toate avizele necesare şi că după decolare se va face o dezinfecţie completă a aeroportului.

Deutsche Welle semnalează că Germania se confruntă cu o criză acută de culegători de sparanghel, iar Berlinul este presat de asociațiile de fermieri să asigure sosirea muncitorilor sezonieri.

Este grea și prost plătită, mai arată Deutsche Welle, în jurul salariului minim pe economie (9,35 euro pe oră, în Germania). Pe fondul pandemiei de coronavirus, care a dus la restricții în mai multe sectoare, cultivatorii de sparanghel au intrat deja în contact cu restaurante sau firme de curățenie. Cum acestea au fost silite să-și suspende activitatea, cultivatorii încearcă să obțină și de acolo forță de muncă, mai notează Deutsche Welle, citat de Monitorul de Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here