Criză și pandemie doar pentru unii. În primele opt luni din acest an s-au cumpărat sute de automobile de lux Porsche, Bentley, Rolls-Royce, Ferrari și Lamborghini

Pandemia și previziunile economice sumbre n-au frânat se pare dorința românilor pentru mașini de lux sau pentru modele supersport. Astfel, în luna august în România au fost înmatriculate zeci de automobile de lux. Iar în perioada ianuarie-august, aproape 300 de astfel de mașini au fost înmatriculate în România, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

În august a fost înmatriculat un model Bentley în România, dar numărul total de la începutul anului este de 13 unități. Totodată, au fost înmatriculate două modele Ferrari (14 de la începutul anului), 3 Lamborghini (24 de la începutul anului), 3 Maserati (8 unități de la începutul anului), 26 de Porsche (228 de la începutul anului) și 1 Rolls-Royce (6 de la începutul anului).

Cu toate acestea, comparativ cu primele 8 luni din 2019, în primele 8 luni din 2020 au fost înmatriculate mai puține modele din toate mărcile de mai sus, excepție făcând Rolls-Royce, care a avut o creștere de 100%.

Totodată, luna trecută au fost înmatriculate în România și 8 modele electrice Tesla (39 de la începutul anului). Spre deosebire de primele 8 luni din 2019, în perioada ianuarie-august 2020 creștere înmatriculărilor Tesla a fost de aproape 300%.

*Ion Țiriac, bolid de 2.000.000 de euro

Unul dintre cei care au achiziționat în acest an mașini de lux este și Ion Țiriac. Fostul tenisman a rămas un pasionat al bolizilor de lux, iar ultima achiziție este un superb Ferrari F176 Monza SP2 al cărui preț pornește de la 1.600.000 de euro și poate depăși 2.000.000 de euro.

”Modelul SP2 este un model fabricat în serie limitată, cu părere de rău nu am putut să obțin și modelul SP1. În opinia mea este printre ultimele mașini produse în acest fel. M-am îndrăgostit de Ferrari Monza SP2, este un model superb și arată spectaculos”, a declarat Ion Țiriac prin intermediul unui comunicat.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here