Cu 65.000 de noi cazuri pe zi, Germania transferă pentru prima oară pacienți în stare gravă în străinătate

Sursa: Twitter

Germania a transferat deja câțiva pacienți în străinătate din cauza creșterii presiunii spitalelor pe fondul celui de-al patrulea val de coronavirus cu care se confruntă țara, unde s-a înregistrat un record de peste 65.000 de noi infecții joi, informează EFE.

Potrivit datelor Asociației Interdisciplinare de Medicină Intensivă (DIVI), publicate joi, în 100 din 400 de raioane există un singur pat liber și sunt 50 de raioane care nu mai au paturi libere la terapie intensivă.

Deşi numărul pacienţilor cu coronavirus internaţi la terapie intensivă, aproximativ 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

Doi pacienţi au fost transferaţi săptămâna trecută cu elicopterul de la Munchen către Bolzano, în nordul Italiei. Această ţară şi-a oferit ajutorul şi pentru Slovenia vecină, confruntată cu o situaţie critică în spitale din cauza creşterii numărului cazurilor grave de Covid. În jur de 30 de medici şi infirmieri italieni au plecat în Slovenia, unde vor ajuta la tratarea pacienţilor din secţiile de ATI.

„Nu este încă târziu pentru a opta pentru prima doză de vaccin”, a declarat Angela Merkel, participând la un congres al primarilor din Germania. „Toţi cei care se vaccinează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi, dacă destui oameni se vaccinează, aceasta este calea de ieşire din pandemie”, a pledat șefa guvernului german.

Situaţia este gravă în special în land-urile Bavaria şi Baden-Württemberg. „Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, rezumă situaţia într-un comunicat comun Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

„Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”, remarcă şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here