Cum a scăpat Tăriceanu de dosarul în care Olteanu a fost condamnat la 7 ani

Inquam Photos / Liviu Florin Albei

„Domnia sa mi-a spus că pentru asta trebuie să îi dau două milioane de euro: un milion pentru sine și un milion pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu, de a cărui semnătură depindea această numire. După circa o săptămână i-am trimis prin intermediul lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunării”.

Pasajul provine din rechizitoriul DNA. „Domnia sa” era Bogdan Olteanu. „Pentru asta” se referea la numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu a fost condamnat în cele din urmă la șapte ani de închisoare, decizia fiind în primă instanță.

Călin Popescu Tăriceanu, însă, a scăpat.

În primăvara acestui an, G4Media dezvăluia faptul că dosarul lui Tăriceanu, disjuns din cel al lui Olteanu, a fost clasat în vara lui 2018. Potrivit sursei citate, totul a fost înconjurat de maximă discreție.

„La data de 27 august 2018, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, conform art. 16 alin. 1 lit. a (“fapta nu există”) și b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”) din Codul de Procedură Penală”, arăta DNA, într-un răspuns pentru G4Media.

Numele lui Tăriceanu mai figurează într-un dosar DNA, în care liderul ALDE este acuzat că ar fi luat mită 800.000 pentru prelungirea de licențe Microsoft. În această speță, Călin Popescu Tăriceanu s-a bucurat de sprijinul fostului partener de guvernare, PSD, pentru a bloca în Parlament cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale.

Foto: INQUAM/Liviu Florin Albei

2 COMENTARII

  1. Da, vad ca DNA il ocoleste pe acest corupt ordinar, ba inca cele doua situatii de spaga primita nici nu sunt cele mai grave, oare vom vedea vreodata anchetata de procurori privatizarea Petrom? Cred ca infractiunile de mare coruptie ar trebui sa nu mai beneficieze de prescriptie, la fel ca cele de crima impotriva umanitatii sau genocid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here