Cum au ajuns Ciolacu şi Grindeanu să jure pe icoană că nu sunt securişti. Noi explicaţii ale liderului PSD

Foto: INQUAM/George Călin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a venit, vineri seara, cu noi explicaţii despre episodul jurământului pe icoană, când el şi Sorin Grindeanu s-au convins reciproc că nu sunt „securişti”.

„Povestea e în felul următor, oricum e frumoasă povestea. E o vorba, cică în România toți românii sunt securiști, mai puțîn cei care sunt cu adevărat. Și a fost un atac în presă centrală, timp de vreo două săptămâni, în care eu am fost făcut securist. După mine a urmat Sorin Grindeanu. Noi suntem prieteni și seară ne mai vedem, locuim și în același bloc. Și zic: ‘mă Sorine, uite acum m-au lăsat pe mine, te-au luat pe ține, e vreunul dintre noi securist?’. Și cu adevărat am o icoană pe perete, zic: ‘uite, eu jur pe icoană că nu am nicio treaba cu Securitatea’. Și cică ‘și eu jur’. A fost pur și simplu o relatare de viață a unor persoane publice”, a explicat Marcel Ciolacu, vineri seară, la Antena 3.

De legături cu serviciile secrete Marcel Ciolacu fusese acuzat de colegi de partid precum Eugen Orlando Teodorovici, Codrin Ștefănescu și Liviu Pleșoianu.

Potrivit lui Ciolacacu jurământul cu pricina acoperea „absolut toate structurile” din toate perioadele.

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a recunoscut şi el că a jurat pe o icoană că nu a colaborat cu fosta Securitate. El a mai arătat că e un om credincios, iar bunicul său a fost deținut politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here