Cum au salvat oamenii legii o femeie într-un caz similar celui de la Oneşti

Un caz asemănător cu cel de la Onești a avut, însă, un final fericit datorită intervenției rapide a polițiștilor care au salvat o femeie luată ostatică. Întâmplarea a avut loc în anul 1995, când o femeie a fost sechestrată şi amenintaţă cu moartea în apartamentul ei din Bucureşti, agresorul fiind un deţinut evadat din Penitenciarul Craiova.

Ca și în cazul de la Oneşti, au fost chemate trupele de intervenţie SIAS. Dar, spre deosebire de situația de la Onești, în cazul femeii care a fost luată ostatică la București echipele SIAS au acționat exemplar. Cristian Bocănilă, salvator în acest caz, a povestit cum a decurs intervenţia, după o negopciere de mai bine de o oră cu atacatorul. „S-a dat OK-ul de intervenţie în momentul în care nici ostaticul, nici atacatorul nu au mai răspuns verbal la niciun mesaj. În momentul în care nu s-a mai luat legătura în niciun fel cu ei, în secunda aia s-a făcut intervenţia. Am intrat pe geam, aveam pregătit pistolul mitralieră cu cartuşe de manevră. Nu era muniţie reală, cu muniţie de război. A fost greu. Se observă pe filmare, era la etajul 4. Am ajuns în dreptul ferestrei, l-am văzut pe individ stând în şezut lângă ostatic. Când m-a văzut, s-a ridicat şi a apucat cuţitul de lamă, în intenţia de a arunca în mine. Moment în care am început să execut foc. În momentul în care aproape să termin muniţia, colegii mei au spart ușa„, a povestit Cristian Bocănilă, potrivit Realitatea.net.

În timpul cât salvatorul trăgea cu pistolul mitralieră, echipa de intervenţie a reuşit să intre în casă şi să-l imobilizeze pe infractorul care a atacat cu cuţitul un poliţist. Salvatorul a mai spus că ar fi trebuit şi în cazul Oneşti o astfel de intervenţie, pentru salvarea muncitorilor care au murit după ce au fost înjunghiaţi de cel care i-a sechestrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here