Un asistent medical din Statele Unite, care a contractat noul coronavirus, a distribuit pe rețelele de socializare fotografii dinainte și după îmbolnăvire pentru a arăta modul în care boala i-a afectat organismul, potrivit CNN.

Mike Schultz, în vârstă de 43 de ani, a fost internat la spital timp de șase săptămâni, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Bărbatul nu suferea de alte comorbidități și făcea sport zilnic. După două luni petrecute la pat, Mike ajunsese de la 86 de kilograme la 63 de kilograme.

„Am vrut să arăt că oricine poate contracta virusul. Nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, dacă ai probleme preexistente sau nu. Te poate afecta și pe tine”, a declarat asistentul medical pentru Buzzfeed News. Bărbatul a mai mărturisit că se simțea epuizat chiar și când era nevoit să se ridice din pat pentru câteva minute. 

„Mă simțeam atât de slăbit. Asta a fost una dintre cele mai frustrante probleme cu care m-am confruntat. Nu puteam să țin telefonul în mână, mi se părea atât de greu. Nu puteam să scriu fiindcă mâinile îmi tremurau îngrozitor”. După cele două luni petrecute pe patul de spital, Mike a mărturisit că i s-a părut că timpul trece foarte greu. 

Bărbatul a contractat coronavirusul, în martie, după ce a participat la un festival alături de iubitul său. “Știam că virusul este printre noi, dar nu existau restricții. Ne-am gândit că pur si simplu trebuie să ne spălăm mai bine pe mâini și să nu ne atingem fețele”.

În doar câteva zile au apărut primele simptome de COVID-19.

„Nu am crezut că e ceva serios decât după ce situația a devenit critică. Am crezut că virusul nu mă poate afecta fiindcă sunt tânăr. Foarte multe persoane gândesc așa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here