Cutremur Turcia: Salvatorii români au scos de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani, după o operațiune care a durat 12 ore

Salvatorii români care acţionează în zonele afectate de cutremur din Turcia au scos duminică de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani, după o intervenţie care a durat 12 ore.

Potrivit IGSU, în ultimele 12 ore, cel de-al doilea modul mobilizat în Republica Turcia, format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD şi echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare au acţionat pentru extragerea şi salvarea unui bărbat surprins de cutremur pe casa scării, într-o clădire de şase etaje, prăbuşită complet.

 

Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală. Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conştientă şi cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanţei, aflată la faţa locului„, arată IGSU într-o postare pe Facebook.

Bilanţul persoanelor salvate de pompierii români care participă la misiunile de căutare-salvare din Turcia, continuă să crească. În această dimineaţă, echipele de salvatori români au extras un bărbat, găsit în viaţă, sub dărâmăturile unei clădiri de 6 etaje. Până în prezent, pompierii români au reuşit să identifice şi să salveze 6 persoane de sub ruinele clădirilor distruse de seria cutremurelor care a lovit Turcia”, a anunţar Ministerul Afacerilor Interne, citat de News.ro.
România a fost printre primele ţări care a răspuns apelului de sprijin venit din partea Turciei, zeci de pompieri români fiind, la acest moment, în misiune în zonele afectate de cutremur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here