Dacia ar putea avea cea mai ieftină mașină electrică de pe piață. Va urma să fie lansată în doi ani

Renault K-ZE, un mini-SUV electric de oraș vândut acum pe piața din China, își va face pașaport pentru Europa. Mașina ar urma să ajungă pe continent în cel mult doi ani, ar urma să fie sub sigla Dacia și ar urma să fie cea mai ieftină electrică de piață, a scris revista franceză auto L’Argus.

Informații au fost confirmate pentru publicația din Hexagon de către Gilles Normand, șeful programului electric de la Renault. Cu câteva luni înainte, fostul șef al companiei, Thierry Bollore, spusese că Renault K-ZE va ajunge în Europa în cinci ani și că va costa 10.000 de euro.

Potrivit unor surse interne, citate de L’Argus, Renault va vinde mașina sub marca Dacia din mai multe motive: nu putea comercializa varianta europeană a K-ZE sub marca proprie deoarece ar fi făcut concurență directă viitorului Twingo, ce va fi complet electric, iar Dacia este brandul cu cele mai mari emisii de dioxid din tot grupul Renault – 125 grame / kilometri (în anul 2018), în timp ce în 2020 limita maximă va fi de 95 g / km, potrivit normelor UE.

Renault K-ZE este construit pe o platformă globală Renault-Nissan numită CMF-A, pentru mașini de oraș. Versiunea vândută acum în China are un motor de 45 CP, care propulsează mașina până la o viteză maximă de 105 km/h. Energia vine de la o baterie litiu-ion de 26,8 kWh (cea mai mică baterie de la Renault Zoe are 41 kWh), care oferă o autonomie de 350 de kilometri în uz urban, adică o viteză maximă de 60 km/h. Bateria este cea mai scumpă componentă la o mașină electrică, așa că una mai mică înseamnă și un preț mai mic.

Oficialii Renault au spus că electrificarea mărcii Dacia este obligatorie, pentru respectarea normelor privind emisiile. Potrivit presei de specialitate, noile generații de Dacia Logan și Sandero, care se vor lansa anul viitor, vor avea și versiuni hibride.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here