Dan Barna, în prima zi după alegeri: Mi-aș fi dorit să am o fermă de trolli, să dau un telefon să trimit 400 de băieți să dea ciocane

Dan Barna a făcut o dezvăluire controversată în timpul unui interviu cu Dragoș Pătraru de luni, adică din prima zi de după alegeri. Președintele USR a spus că și-ar fi dorit ca partidul să aibă o fermă de trolli, care să fie activați când este nevoie de un atac online. Curios, discuția despre trolli a venit în continuarea unui schimb de replici despre rolul lui Andrei Caramitru în USR.

Dragoș Pătraru: Andrei Caramitru… Cât au cântărit, inclusiv în bula USR, am văzut mulți oameni nemulțumiți inclusiv în bula USR, cu aceste mesaje. Omul ăla varsă ură din el. Pe unde trece, în urma lui, e o dâră de ură, își urăște pe oameni, tot. L-ați mângâiat pe cap la toate mesajele. Ați avut și voi cățelul vostru cum îl au ăia pe Codrin Ștefănescu. Ați avut și voi animalul vostru care a dat cu ură și cu venin în toată lumea.

Dan Barna: Cum aș putea să mai mă disociez? Nu reprezintă punctul meu de vedere, nu reprezintă poziția partidului în niciun fel. Am colaborat cu el pe zona economică, unde este un expert foarte bun. Pe zona de scriitură pe Facebook, e unul dintre cei 17.000 de membri ai unui partid.

A fost foarte vocal. Și e cumva lăsat. Eu nu cred că nu ați avut discuții la modul „Bă, a zis ăla nu știu ce. Lasă-mă frate că îl fac eu zdrențe acum. Fii atent, uită-te în cinci minute pe Facebook. N-ați avut?

Mai sunt colegi de-ai tăi care în momentul în care dau o postare într-un fel sau altul, primesc reacții negative de la Andrei, de la mulți membri, și ne spun „Aoleu, ați trimis trolli pe noi” sau „Ați trimis să ne atace pe pagină”

Haterul.

Noi suntem încă genul ăla de partid atât de pe bune și atât de cinstit încât și sondajele le dădeam exact cum ne veneau. Nu modificam puțin cifrele ca să dăm o percepție sau alta. Mi-aș dori, deci mi-aș dori să am o fermă de trolli, cum se spune, să dau telefon și să zic „următorii 400 de băieți să intre pe pagină acolo și să înceapă să dea ciocane”. N-avem, nu suntem acolo. Suntem chiar pe bune.”

Fermele de trolli sunt printre mijloacele favorite ale Rusiei pentru influențarea alegerilor din Europa, SUA și alte părți ale globului. Rețelele de socializare au închis în ultimii ani sute de mii de conturi false, folosite de trolli pentru a răspundi minciuni, dezinformări și fake news. Dezinformarea funcționează mai bine decât cenzura pe social media, arată un raport al Freedom House.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here