Dan Petrescu are Covid-19. Detalii despre zborul Cluj-București care s-a dovedit a fi un focar de coronavirus

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Dan Petrescu (52 de ani), fost component al Generației de Aur din fotbalul românesc și actual antrenor al echipei CFR Cluj, a fost testat pozitiv pentru infecția cu Covid-19, transmite Gazeta Sporturilor.

Clubul clujean a devenit un focar de coronavirus, cu 11 cazuri în rândul fotbaliștilor și staff-ului tehnic.

Și alte cluburi de fotbal, printre care și Dinamo București (21 de cazuri) se confruntă cu apariția de focare de infecție, ceea ce pune în pericol disputarea finalului campionatului.

Partida dintre FCSB şi CFR Cluj, programată sâmbătă, a fost amânată, după ce la gruparea din Gruia a fost depistat un caz de coronavirus, relatează DigiSport.

Pentru partida de la Bucureşti, CFR Cluj nu a închiriat un charter, ci lotul s-a deplasat cu o cursă de linie. În timpul zborului, unii dintre reprezentanţii campioanei României ar fi dat dovadă de un comportament neglijent. 

Paul Siserman, unul dintre pasagerii din avionul în care clujenii s-au deplasat la Bucureşti, a dezvăluit detalii din timpul zborului.

„Eu nu-i cunosc pe acești băieți, nu sunt microbist. Dar m-a deranjat faptul că nu respectau regulile, iar eu am familie acasă și acum văd că 11 dintre ei au Covid. Au venit cu autocarul până la intrarea în aeroport și vă spun clar că nu aveau măști în autocar. Le puneau abia după ce coborau, dar aia e treaba lor internă.

Deranjant e că în aeroport, unii nu purtau deloc sau purtau măștile aiurea. Un jucător tânăr, sub 1,80 metri și zic asta pentru că aia e înălțimea mea, cu părul blond sau platinat și mai lung, avea masca agățată doar de o ureche, cealaltă parte atârna. Alți doi jucători aveau masca sub gură la coada de la check-in.

Mai erau niște oficiali mai în vârstă și ei nu respectau evident regulile. Unul dintre ei era foarte verbal, își dăduse masca jos și vorbea despre o beție, cred. În avion, acest tip mai în vârstă (n.r. maseurul Iosif Mureşan) a stat chiar în fața mea. Râdea cu un altul despre niște cartonașe roșii, nu am înțeles exact, dar spunea ceva de genul: “Iar te-a prins Petrescu?! Cât mai e un cartonaș roșu?”

Primii jucători erau în avion la două scaune distanță de mine. Întrebarea mea pentru ei este dacă din ceilalți 150 de pasageri erau unii bolnavi, ei riscau să piardă campionatul nerespectând regulile?! Stând cu măștile așa cum stăteau puteau să ia virusul din avion”, a declarat Paul Siserman, pentru GSP.ro.

Paul Siserman l-a identificat pe maseurul Iosif Mureșan printre persoanele care ar fi încălcat în mod evident restricțiile în avion.

Alexandru Păun a fost primul jucător de la CFR Cluj depistat pozitiv la noul coronavirus. Ulterior, alte 10 cazuri au fost descoperite în cadrul clubului.

 1. Grzegorz Sandomierski (portar)
 2. Cristi Bălgrădean (portar)
 3. Adrian Păun (mijlocaş)
 4. Damjan Djokovic (mijlocaş)
 5. Claudiu Petrila (mijlocaş)
 6. Cătălin Golofca (mijlocaş)
 7. Cristian Moldovan (antrenor cu portarii)
 8. Costin Curelea (antrenor secund)
 9. Cristian Dragotă (preparator fizic)
 10. Bogdan Aldea (preparator fizic)
 11. Radu Pralea (kinetoterapeut)

Cu excepția lui Alexandru Păun, întreg lotul deplasat la București a rămas în izolare la baza de la marginea Capitalei. Jucătorii sunt obligați să rămână în camerele lor, iar mâncarea le este servită la ușă. Alexandru Păun a fost transportat la Cluj-Napoca, cu ambulanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here