Dăncilă, pasiv-agresivă pe Facebook, la o săptămână după moțiune: Încă o zi fără „Guvernul lui Iohannis”

Foto: Inquam Photos/George Călin

Dacă înainte de moțiune, Viorica Dăncilă număra zilele care au trecut fără ca Iohannis să numească miniștrii interimari, șefa PSD a schimbat acum natura atacurilor. A început să numere zilele care au trecut de la demiterea sa, fără ca un nou guvern să-i ia locul.

„Încă o zi fără “Guvernul lui Iohannis” – este mesajul postat pe contul oficial de Facebook al Vioricăi Dăncilă.

Mesajul ironic la adresa președintelui a venit la fix o săptămână după adoptarea moțiunii de cenzură, mai mult ca sigur momentul fiind special ales, chiar dacă nu explicit menționat. Viorica Dăncilă a acuzat atunci că guvernul pe care îl conduce a fost dărâmat doar pentru împlinerea unei ambiții a lui Iohannis.

PSD a anunțat deja că nu va veni în plen pentru aprobarea guvernului condus de Ludovic Orban. Social-democrații sunt convinși că astfel nu va fi asigurat cvorumul necesar ședinței. Guvernul Dăncilă, demis prin moțiune de cenzură, rămâne interimar până când noul executiv depune jurământul. Prin neprezentarea la vot, PSD sper să se mai mențină la guvernare.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, joi, că România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate şi să elaboreze bugetul pentru 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here