Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, joi, că România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate şi să elaboreze bugetul pentru 2020. Orban a afirmat că este deschis idee de a se organiza alegeri anticipate, dar trebuie acord politic în acest sens, astfel încât, dacă nu sunt vitate două Guverne de către Parlament, să existe garanţia că ţara nu va fi aruncată în criză, anunță news.ro.

România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate, să elaboreze lega bugetului de stat pe 2020 şi să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a declarat, joi, Ludovic Orbann, după discuţia cu Pro România.

Acesta a adăugat: ”Eu am încredere că până la final ne vom înţelege şi vom putea obţine susţinerea parlamentarilor Pro România”.

Orban a afirmat, răspunzând unei întrebări că ”un proiect de buget clar nu a fost în stare să-l facă Ministerul de Finanţe”.

”Evident, avem liniile mari ale bugetului, pe baza cărora se contruieşte bugetul şi categoriile de cheltuieli. Nu am ajuns în baza de detaliu la proiectul de buget”, a mai spus Orban.

Întrebat despre alegerile anticipate, Orban a spus: ”Suntem deschişi pentru o discuţie legată de posibilitatea organizării alegerilor anticipate, dar trebuie un acord politic. Nu putem arunca ţara în criză, fără să fim siguri că se întrunesc condiţiile pentru organizarea alegerilor ancitipate”.

Premierul desemnat susţine că pregeră întoarcerea la popor, întrucât opţiunile politice ale acestuia nu mai corespund cu structura actuală a Parlamentului.

”Este necesară aprticiparea tuturor partidelor pentru a asigura învestirea. Voi manifesta deschidere la dialog”, a mai spus premierul desemnat.

Orban a anunţat că, la finalul celei de-a doua runde ne negocieri pe care o va avea cu partidele parlamentare, va depune lista de miniştri şi Programul de Guvernare, urmând să respecte termenul de zece zile pentru prezentarea în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here