De trei ori a mințit că nu a fost plecată în străinătate. Timp în care s-a plimbat prin Baia Mare, infectată cu coronavirus

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare efectuează cercetări într-un dosar penal deschis pentru infracţiunii de fals în declaraţii, după ce o femeie infectată cu COVID-19 a minţit, în trei declaraţii date pe propria răspundere, că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă şi că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul, scrie Agerpres.

„S-a reţinut că, în datele de 22.03.2020, 23.03.2020 şi 24.03.2020, în declaraţiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la nivelul mai multor unităţi medicale de pe raza municipiului Baia Mare, o persoană a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 şi, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unităţile medicale a fost tocmai ca urmare a prezentării simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat postat, marţi, pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

În cauză a fost începută urmărirea penală „in rem” cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii, iar cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare – Biroul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

2 COMENTARII

  1. IRESPONSABILITATE , INCONSTIENTA TOTALA , A MINTIT AUTORITATILE CU MARE NERUSINARE CA FALS , UZ DE FALS , CE V A PATI ACEASTA DOAMNA CARE S A PLIMBAT PRIN TOATE INSTITUTIILE STATULUI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here