Decontaminarea Sucevei, făcută de armată

Sursa: MApN

Un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN acţionează, de vineri, în sprijinul autorităţilor locale din Suceava, pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere.

Totodată, Ministerul Apărării a pus la dispoziţia Spitalului Judeţean Suceava patru izolete din cele produse în România şi 10.000 de comprimate de cloramină pentru dezinfectarea suprafeţelor. De asemenea, cazurile non-COVID ale SJU Suceava vor fi preluate de Spitalul Militar din Iași, transmite News.ro.

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale, formată din patru militari – colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia – director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică, a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, începând din 2 aprilie, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MApN.

Totodată, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, Ministerul Apărării va pune la dispoziţia acestei facilităţi, prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi, patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafeţe pe bază de clor.

MApN arată că, pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, a dispus ca un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, să acţioneze, începând de vineri, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere. 

Totodată, Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi va prelua cazuistica non-COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, pe fondul imposibilităţii acordării asistenţei medicale destinate populaţiei, ca urmare a instituirii carantinei în respectiva unitate medicală.

De asemenea, MApN arată că formaţiunea medicală ROL 2 din incinta Institutului „Ana Aslan” a devenit operaţională medical, iar din 6 aprilie va fi încadrată cu echipa medicală de bază. La Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa se derulează în continuare procedurile de operaţionalizare medicală, acesta fiind în acest moment operaţional din punct de vedere administrativ.

De asemenea, toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităţilor militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiştilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, mai scrie în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here