Deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere penală în cazul femeii arse la Floreasca. El acuză încercări de ”muşamalizare”

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus plângere penală luni în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, el acuzându-l pe medicul Mircea Beuran pentru acest incident, transmite News.ro.

Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, este cel care a făcut public acesct caz şi care s-a aflat luni la Parchetul General pentru a depune plângere.

El susţine că ”s-a încercat muşamalizarea” acestui caz.

Emanuel Ungureanu subliniază că singura anchetă declanşată a fost cea dispusă de managerul Spitalului Floreasca. şi să se iau doar declaraţii de la personalul auxiliar, nefiind audiat niciun medic

Pacienta în vârstă de 66 de ani arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca a decedat duminică seară, la o săptămână după incident. Ministerul Sănătăţii a transmis condoleanţe familiei femeii, iar ministrul Victor Costache îşi exprimă speranţa să învăţăm cu toţii din acest episod tulburător şi în niciun spital din România să nu mai avem parte de o asemenea experienţă traumatizantă.

”A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere şi evenimentul neplăcut şi nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească cu tot efortul medical care s-a făcut. Poziţia a treia în actul de deces este stopul cardio-respirator. Descărcând diagnosticele pacientei: cancerul, arsura şi stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”, a declarat medicul Mircea Beuran, cel care a operat-o pe femeie.

Iniţial, după ce s-a aflat despre incident, Poliţia Capitalei anunţa că Serviciul Investigaţii Criminale a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass media.

Cazul femeii a fost preluat luni de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, care s-a autosesizat.

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here