Der Spiegel: Dacă trece Guvernul Orban, Siegfried Mureșan va fi propus comisar la Transporturi

Sursa foto: Facebook

„Cota moartă”, așa se intitulează un articol apărut vineri în publicația germană Der Spiegel, teza principală a materialului fiind aceea că egalitatea de gen este moartă în noua Comisie Europeană, a Ursulei von der Leyen.

Autorul articolului citează atât europarlamentari din grupul Popularilor Europeni, cât și eurdodeputați socialiști care nu văd o mare problemă în nerespectarea 100% a cotei de gen. O oarecare excepție la acest capitol fac verzii, după cum reiese din Der Spiegel.

Însă publicația germană face o conexiune între evoluțiile politice de la București și cele de la Bruxelles, arătând că dacă Guvernul Orban va reuși să fie învestit, atunci Siegfried Mureșan va fi nominalizarea României pentru funcția de comisar european. Ar fi vorba de portofoliul Transporturilor, mai arată Der Spiegel.

De altfel, sursa citată aduce în discuție și echilibrul dintre familiile politice și spune că acesta este un alt argument în favoarea lui Mureșan: dacă Ludovic Orban devine prim-ministru, categoric numește un comisar PPE, scrie Der Spiegel, iar profilul lui Siegfried Mureșan nu ar pune probleme. Este sunt un politician cu care se lucrează bine, nu este un extremist de dreapta, iar din acest motiv socialiștii nu îi vor pune piedici, arată ziarul german.

Der Spiegel mai subliniază că pentru socialiști este important ca noua Comisie să fie votată cât mai rapid și să se apuce de treabă, iar Ursula Von der Leyen va fi bucuroasă să primească în sfârșit nominalizarea făcută de București.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan este purtător de cuvânt al PPE.

2 COMENTARII

  1. Solutia corecta a unui partid traditional- sa pui un traseist politic comisar european. Tot curvele politice sunt promovate, iar oamenii noi care ar trebui sa revigoreze politica romaneasca stau pe dinafara. Si se mira ca tinerii aleg sa nu voteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here